Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Fullkorns muffins m/ fetaost og soltørket tomat

DSC_0018I dag har jeg laget noen deilig muffins med fullkornsmel. Disse er laget med olje, og er saftig, samt at de er fylt med soltørkettomat, fetaost, havsalt og tørket oliven. De er kjempegode sammen med f.eks. Tzatziki. En porsjon av oppskriften gir nok til 24 stk. Du kan også droppe muffinsbrettet, og lage dem som rundstykker.

Her kommer oppskriften.

Temperatur: 180 C Steketid: ca. 15 minutter

Du trenger:
500g fullkornsmel
1/2 pk tørrgjær
1 ts havsalt (+litt til dryss)
3,2 dl varmt vann
1 dl olivenolje
soltørket tomat
tørket oliven
1 ts timian
1/2 ts hvitløkspulver
et stort glass med fetaost

DSC_0002Ha mel og gjær i mikserbollen først sammen med salt. Bland dette lett sammen.

DSC_0003Ha så i varmt vann og olje mens du elter.

DSC_0005Ha i noen ss med soltørket tomat og olivens mens du fortsatt elter deigen. Tilsett også timian og hvitløk.

DSC_0004Kna inn fetaost til slutt.

DSC_0006Sett deigen i vannbad i ca 20 minutter.

DSC_0007Trill pølser av deigen som du deler i seks stykker.

DSC_0008Del stykkene i to, og legg disse i former i et muffinsbrett.

DSC_0011Legg mer fetaost på toppen av hver muffin. Dryss også over litt havsalt.

DSC_0014La muffinsene heve seg i ca 20 minutter til før du setter dem i ovnen.

DSC_0015La muffinsene kjøle seg litt ned på en rist før du serverer.

DSC_0016Server med Tzatziki eller noe annet godt til 🙂 Disse er også veldig gode sammen med spekeskinke!

PS: Du kan fryse dem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s