Kaker, Oppskrifter
Comments 9

Karamell Ostekake m/ Oreobunn

DSC_0015Dette er en fantastisk ostekake! Den har en delig og sprø bunn laget av Oreo kjeks. Inni er det deilig myk kremost med et hint av karamell, og på toppen er det seig karamell. Det er også sjokoladebiter både inni kaken, og på toppen! Denne vil du ikke dele 😉

Her kommer oppskriften!

Temperatur: 160 C Steketid: ca. 1t 5min Form: 22 cm springform

Du trenger:
Bunn:
1,5 pk knust Oreo kjeks
6 ss smør
4 ss brunt sukker

Ostefyll:
500 g Philadelphia
100 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
4 egg
1 ts vaniljeekstrakt
ca. 50 g små sjokoladebiter (mørk)

Karamell:
1 boks søt kondensert melk
200 g brunt sukker
2 ss glukose
100 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt

sjokoladebiter til pynt

DSC_0001Begynn med å lage kjeksbunnen først. Ha knust kjeks, smør og sukker i en bolle. Miks dette godt sammen. DSC_0004Ha bakepapir i formen. Smør kjeksbunnen utover formen, og opp langs kantene.

DSC_0002Ha kremost og sukker i mikserbollen. Pisk dette godt sammen. DSC_0003Pisk inn ett og ett egg. Pisk til alt er luftig, og rør inn vaniljeekstrakt.DSC_0006Hell fyllet over kjeksbunnen. Dryss over sjokoladebiter. Stek kaken i ca en time og fem minutter.

La kaken kjøle seg ned i formen.

Lag karamell mens kaken kjøler seg ned. Ha alle ingrediensene i en gryte (utenom vanilje), og kok dette opp på svak varme. Når alt har løst seig opp, og du har en tykk brun masse øker du varmen. Rør kontinuerlig til alt bobler. Det skal boble i ca 6-8 minutter, og du må røre hele tiden.

DSC_0009La karamellen kjøle seg ned litt før du har den over kaken. Dryss over med sjokoladebiter. La kaken stå kaldt i minst 20 minutter før du serverer.

DSC_0014NAM!

Håper alle sammen får en flott helg!

9 Comments

  1. Katrine says

    Denne så fantastisk ut! 🙂 Men hvor kan jeg kjøpe søt kondenser melk? Har letet på daglegvare butikken, men fant ikke..

    Like

  2. IngridMarie says

    Hei Katrine!
    De selger søt kondensert melk på “innvandrer butikker” til halv pris av det de gjør på dagligvarebutikker. Men du kan også lage karamell på fløte 🙂

    Like

  3. Lise says

    Hei 🙂 nå står kaka i ovnen 🙂 Gleder meg til å smake!! Skal den stekes midt i eller nederst i ovnen??

    Like

      • IngridMarie says

        Jeg vil si at den er litt bløt, men ikke “flytende”. Et sted midt i mellom 🙂

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s