Godter, Oppskrifter
Comments 3

Hjemmelaget Tyggegummi!

DSC_0032Ja, dette er ekte hjemmelaget tyggegummi! Og ja, du kan blåse bobler med den 🙂 Det hele gjorde jeg helt uten mikser, og med kun få ingredienser. Faktisk tok det ikke mer enn 30 minutter å lage store og deilige “tyggis” med banansmak. De minner om 80-tallets BUGG tyggegummi.

Det viktigste du trenger for å lage tyggis er en “gum base”. Jeg fant en amerikansk nettbutikk som solgte dette, og de sendte ut raskt. Jeg betalte rundt $ 30 for to poser med base som gir ca. 16 runder med hjemmelaget tyggis. Her er link til GleeGum.

DSC_0024

 

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte…

Du trenger:
ca. 3 ss “gum base”.
1/2 ts vinsyre
1 ts glycerine
3 ts Corn Sirup
ca. 80 g melis
smak (LorAnn Oils 5-7 dråper)
pastafarge

DSC_0026

I et vannbad har jeg gum base, vinsyre, glycerin, corn sirup og smak. Dette “smelter” jeg sammen i vannbadet. Det tar ca. 10 minutter.

DSC_0028

Av melisen lager jeg en liten grop på kjøkkenbenken.

DSC_0027Når tyggegummi-basen er løst opp har jeg alt dette oppi gropen med melis. Så har jeg i pasta farge, tar på hansker, og begynner å kna. Jeg jobber med alt til det ikke lenger er klissete, og kjennes fast ut i konsistensen. Det er viktig å kna mest mulig melis inn, og jobbe godt med basen slik at ikke tyggegummien “faller fra hverandre” når du tygger den.

DSC_0029Jeg jobber min “deig” om til en tykk pølse. Denne deler jeg flere ganger på langs og så på tvers med en skarp kniv.

DSC_0030Til slutt har jeg større “puter” med tyggegummi. Storm fikk velge smak, og siden han valgte banan, farget vi også tyggegummien gul 🙂 Pudre tyggisene litt med melis før du pakker dem inn i folie e.l.

Vi prøvde ut tyggisen, og den minner virkelig om “BUGG”. Dette var både enkelt og gøy, og faller garantert i smak i neste “barneselskap” 🙂

 

 

 

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s