Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Trøfler m/ hvit sjokolade

DSC_0026Trøfler er delige sjokoaldekuler med myk ganache inni… NAM! Disse kan lages i utallige varianter. Jeg har laget en variant med karamell-sjokolade ganache inni, og deilig hvit sjokolade utenpå.

For å lage trøfler må du ha litt tid. Her må du ølage ganache først, og så la denne bli tykk og formbar. Siden skal du rulle kuler, kjøle ned disse, og så dyppe dem i sjokolade.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Dette trenger du:
Ganache
2 dl kremfløte
ca. 400 g sjokolade (jeg bruker Callebaut karamell, bruk Smil e.l. om du vil ha karamellsmak.)
ca. 25 g usaltet smør

5 ss kokos

ca. 400-500 g hvit sjokolade til å dyppe i
evt. små former og pynt

DSC_0019Kok opp kremfløten slik at den bobler lett først.

DSC_0020Rør inn sjokoladen i små biter til den har løst seg opp. Rør inn smøret i  små terninger til slutt.

DSC_0021Når ganachen er rørt ut heller du den over i en varmebestandig bolle. Rør inn kokos om du ønsker å ha dette i. La den stå i romtemperatur til den har kjølt seg ned. Rør rundt innimellom. Sett den i kjøleskapet slik at den blir tykkere, og formbar. Sjekk at du kan dra en “rull” med en teskje før du tar den ut av kjøleskapet.

DSC_0018Rull kuler som er passe store. Bruk ca. en teskje med “hard” ganache. Jeg har plasthansker på når jeg ruller kuler. Dette fordi det blir så veldig klissete. Legg dem på et brett e.l. og sett dem i fryseren i ca 30 min.

DSC_0017Smelt sjokolade i et vannbad. Tilsett farge om du ønsker. Jeg brukte fargen “Peach” fra SugarFlair som du får hos Kakeboksen.no

DSC_0016Så bruker jeg disse (se bildet over) for å dyppe ganache kulene i sjokoladen slik at de blir til trøfler. Jeg bruker den “runde”.

Dypp kulene godt i sjokolade og la de renne av seg før du legger de på et brett med bakepapir. Bruk en gaffel e.l. om du ikke har sjokoladedippere.

DSC_0020Før sjokoladen stivner helt har jeg på noen små perler som dekor. Perle er fra Dr.Oetker og kommer i fire ulike farger.

DSC_0023Slik ser de ferdige trøflene ut. De må oppbevares svalt (trenger ikke å stå i kjøleskap). Oppbevar dem i søte små krukker eller bokser. Disse er perfekte som små gaver til venner og kjente 🙂

Nyt dem! Ha en flott helg alle sammen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s