Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Marengspuffer m/ mandelflak

DSC_0018Dette er marengspuffer med mandelflak i. Disse tar seg godt ut på dessertbordet, og kan lages så store/ små som man ønsker. Jeg har pyntet mine med små non-pareils, men du kan også f.eks. dryppe smeltet hvit sjokolade over. Marengs er en super dessert/ små godt som er lett å variere!

DSC_0036Mandelflak er med på å gi disse marengspuffene litt ekstra tyggemotstand 🙂

Her kommer oppskriften…

Temperatur: 100 C Steketid: 90 min Hviletid: 30 min

Dette trenger du:
3 eggehviter fra romtempererte egg
1 ts cream of tartar
2-3 dråper sitron
130 g fint sukker
1 ts vaniljeekstrakt
pastafarge
ca. 80 g mandelflak

DSC_0034Begynn med å piske opp eggehvitene sammen med cream of tartar. Ha i en og en spiseskje med sukker mens du pisker på høy hastighet. Tilsett også dråper med sitron. Pisk til marengsen er så stiv at den kan “stå” i bollen.

DSC_0035Pisk inn pastafarge og vaniljeekstrakt.

DSC_0037Rør inn mandelflakene med en slikkepott.

DSC_0038Fyll opp små spiseskjer med marengs. “Spa” dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Dryss på strøssel eller non-pareils om du vil dekorere med det.

“Tørk” marengsene i ovenen i ca 90 minutter. La dem stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.

DSC_0017Server gjerne sammen med ferske bær og litt pisket krem.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s