Cupcakes, Oppskrifter
Comments 9

“High Hat Cupcakes”

DSC_0014“High Hat Cupcakes” er cupcakes med ekstra masse frosting! Som jeg skrev i går laget jeg noen av disse til Sophias bursdag. I morgen blir Sophia 2 år, og da skal jeg servere denne varianten som er dyppet i sjokolade. Inni sjokoladeskallet er det deilig “kokt frosting”. “Hatten” minner litt om en sjokoladebolle og har imponerende høyde.

Jeg har brukt sjokolade cupcakes som bunn, men du kan selvsagt også bruke vanilje eller en annen smak du liker. Oppskriften under gir ca. 24 cupcakes alt etter hvor høye du lager toppene.

Dette trenger du:
12- 24 cupcakes
ca. 500 g sjokolade

Kokt frosting:

0,6 dl vann
400 g sukker
1 ss glukose (evt. maissirup)
3 egghviter
1 ts cream of tartar (evt. vinsyre eller en klype salt)
2 ts vaniljeekstrakt

Begynn med å ha sukker, glukose og vann i en liten gryte først. Klips fast et sukkertermometer. Rør lett rundt. I mikserbollen har du eggehviter og cream of tartar. Sett dette på lav hastighet. Kok opp sukkermassen til 115 C. Øk hastigheten på mikseren. Hell sukkermassen forsiktig i mens mikseren står på. Pisk nå på høy hastighet. Pisk til du kan snu bollen opp/ ned. Tilsett vaniljeekstrakt og rør rundt.

Cream of tartar og glukose finner du bl.a. på kakeboksen.no.

IMG_2354Fyll frostingen i en sprøytepose med en stor rund tip.

IMG_2355Lag store topper på cupcakene. Sprøyt ut i en spiral som går oppover.

Sett så cupcakene med frosting i frysen. La de stå i minst en time. Det er viktig at frostingen er helt stiv før du tar dem ut.

DSC_0007

I et vannbad smelter du sjokoladen. Bruk en liten bolle som har litt dybde. Jeg bruker litt karamellpletter og litt mørk sjokolade som jeg smelter sammen. DSC_0009Rør rundt til alt er smeltet. La vannbadet stå på med svak varme.DSC_0010Ta ut to og to cupcakes og dipp dem i sjokoladen. La cupcaken renne av seg mens du holder den opp/ ned. (Samme teknikk som for cake pops.)DSC_0012Om du vil ha på strøssel drysser du det på før sjokoladen stivner helt. Du kan f.eks. bruke non-pareils, jimmies, kokos eller f.eks. litt perle shimmer. (Bruk kode “passion4vintage” for rabatt hos Kakeboksen.)DSC_0018Jeg har drysset på litt Rainbow Dust på noen av cupcakene. Se så lekre de er!DSC_0015Disse cupcakene ser utrolig fristende ut, og har en imponerende høyde!DSC_0019De smaker utrolig godt med deilig sjokoalde utpå, og søt myk frosting inni! Disse vil du garantert få gode tilbakemeldinger på, og beundringsverdige blikk 😉

9 Comments

  1. Trine V. Fidan says

    Holdbarhet/oppbevaring

    Hvor lenge er cupcakene holdbare og hvordan oppvevares de best?

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!

      Jeg har mine under en kakeklokke og setter dem kjølig.
      Disse nytes best innen 72 timer.

      Hilsen Ingrid Marie

      Like

  2. hvor lenge skal man piske kremen før den blir stiv? har pisket i 15 minutter nå, og den er bortimot flytende..

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!

      Min blir stiv innen ca 7-8 minutter. Kan du ha hatt feil temperatur på sukkermassen?

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s