Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Mini Foccacia

IMG_2210

I dag har vi tilbrakt store deler av dagen på havet. Vi har vært på fisketur med båten. Det ble noen fisker. Da vi kom hjem ble det tid til litt baking. Jeg ville ha noe raskt og enkelt som vi kunne ha til en pastasalat med biff, og valget falt på Foccacia. Det er enkelt å lage, og krever ikke mange ingrediensene.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
ca. 600 g hvetemel
2,5 ts tørrgjær
1 ts salt
3 ts “pizzakrydder”
3 dl varmt vann
5 ss olivenolje

fetaost
pinjekjerner
“pizzakrydder”

IMG_2203Ha mel, tørrgjær, salt og krydder i bollen først. Bland dette lett sammen.

IMG_2204Ha i varmt vann og olje. Rør deigen lett sammen. Kna den slik at alt er godt blandet. Ha gjerne olje i hendene slik at deigen ikke kleber så mye. Dryss over litt mel før du setter den i vannbad. La den heve til dobbel størrelse.

IMG_2205Ta ut deigen når den er ferdig hevet. Sett ovnen på 180 C. Kna inn litt fetaost og noen pinjekjerner i deigen.

IMG_2206Rull deigen til en tykk pølse og del den i fire biter. Bruk en kniv og skjær en X på toppen av hver Foccacia.

IMG_2208Fyll hver X opp med fetaost, pinjekjerner, og dryss over litt “pizzakrydder”.

IMG_2213Stek Foccaciaene i 25 min. Jeg bruker grillfunksjonen i 2-3 minutter slik at de får en gylden skorpe på toppen. La de ferdige Foccaciaene kjøle seg litt på rist før du serverer dem.

IMG_2211Tips! Varier Foccaciane med f.eks. oliven eller soltørkede tomater 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s