Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Fløyelsmyk Tranebærkake

IMG_1895I morgen er det nyttårsaften, og jeg har laget en ny kake. Denne kaken er fløyelsmyk på smak, full av tørkede tranebær og hvite sjokoladebiter. Kaken er dekket med kremostfrosting. Vi har allerede testet kaken i kveld, og den falt godt i smak!

Jeg har brukt 2 stk 22 cm store former til denne kaken. Steker du den på svak varme over lengre tid får du heller ikke noen “stekeskorpe” på kaken, og den blir helt myk og fin.

Temperatur: 165 C Steketid: ca. 45 min.

Du trenger:
150 g smør
280 g sukker
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
250 g mel
50 g Maizena
1 ts bakepulver
1 ts baking soda (evt. natron)
2 dl kulturmelk

ca. 120 g tørkede tranebær
ca. 100 g hvite sjokolade biter

Dobbel porsjon kremostfrosting

Tip nr 12 (liten rund tip)
IMG_1852Begynn med å ha smør og sukker i mikserbollen. Pisk dette hvitt. Tilsett så ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg. Denne røren skal være lett og luftig.IMG_1853Tilsett vaniljeekstrakt, og rør denne inn.IMG_1858Bland alt det tørre i en bolle, og sikt dette inn vekselvis med melken. Gjør det i to omganger. IMG_1857Rør inn tranebær og sjokoladebiter for hånd. IMG_1859Dekk formene med bakepapir og smør dem godt.IMG_1860Ha like mye røre i hver form. IMG_1882La kaken steke til den “slipper” sidene på formen. Ta den ut og la kaken kjøle på rist. Lag en dobbel porsjon kremostfrosting mens kakebunnene kjøler.IMG_1889Når kaken har kjølt seg helt ned er den klar til pynting. Legg litt frosting på kakefatet før du legger på den første bunnen. Legg så et tykt lag med frosting mellom kakebunnene.IMG_1890Dekk hele kaken med et tynt lag med frosting.IMG_1892Ha frosting i en sprøytepose, og lag “perler” rundt hele kaken. Begynn nederst, og jobb deg rundt og opp.IMG_1893Jeg laget noen stjerner i fondant som jeg satte på til slutt. IMG_1898Saftig og fløyelsmyk kake!

Tips: Legg plastfolie inntil kaken der du har skjært ut stykker slik at den ikke tørker!

Håper alle sammen får en fin nyttårsfeiring!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s