Godter, Oppskrifter
Comments 2

Hjemmelagde “Seigmenn” (juleflesk)

IMG_1435I dag var dagen for “cupcake kurs” og “candy workshop” her i huset. Jeg følte med virkelig som en del av en Desperate Housewives episode 🙂 Venninner og naboer møtte opp med både store og små barn for å få med seg “cupcake damen” fra Norge.

Heldigvis likte de både “Nutty Vanilla Cupcakes” (ny oppskrift som kommer!), “Julecupcakes anno 2012”, marshmallows, Bounty bars og ikke minst juleflesket mitt eller hjemmelagde “Seigmenn” om du vil.

Å lage juleflesk er svært enkelt. Du trenger egentlig bare sukker, vann, gelatin og smak. Hvordan du tilsetter smak, evt farger er opp til deg. Her kommer oppskriften…

Dette trenger du:
2,5 dl vann
50 g gelatin
500 g sukker
smak (LorAnn oils e.l.)
pastafarge (Wilton, AmeriColor e.l.)

+ sukker til “rulling”
små utstikkere

IMG_1389Ha 1 dl av vannet i en skål og rør ut gelatinen. Ha resten av vannet i en gryte og kok det opp sammen med sukkeret. Kok til sukkeret har løst seg opp. Rør inn gelatinen. La det stå på svak varme til alt har løst seg helt opp.

Tilsett så smak og farge. Jeg lagde flesk med ulike farger og smaker, bl.a. blåbær, lime, sitron og jordbær.

Dekk langpanner eller større former med plastfolie. Hell forsiktig geléblandingen over.

Legg folie over overflaten slik at du ikke får en “hinne” på flesket.

IMG_1434

 

Sett formen kjølig. Jeg lar det stå i kjøleskap i minst to timer før jeg tar det ut.

Etter to timer kan du løfte “platen” med gelé ut av formen og trykke ut figurer.

IMG_1440

 

Jeg kjøpte et slikt sett her nede med mange små utstikkere i. Lignende sett finner du her.

Videre ruller jeg de små figurene jeg stikker ut i sukker. Oppbevar dem kjølig slik at sukkeret ikke “smelter”.

IMG_1439

TIPS: Tilsett 1 pakke med ferdig gelé og 2 dl vann ekstra for en større porsjon som allerede er ferdig smaksatt + farget!

 

 

2 Comments

  1. Malin Eriksen says

    Dette må eg jammen lage i morra 🙂 Går det an å bruke bare gele å stikke ut? eller blir ikke det like stivt??

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Nei, det går ikke an. Det blir ikke stivt nok.
      Da må du minst halvere mengden med vann. Men typisk “juleflesk” har mer gelatin i seg enn vanlig gelé som man kjøper i butikken.
      Happy baking!
      Hilsen Ingrid Marie

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s