Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Mammas Lussekatter!

Det er ingenting som er så godt som Lussekatter i desember! De gule bollene er tradisjon, og bringer frem gode barndomsminner. Mammas oppskrift gir alltid lette og luftige boller 🙂

Tenkte at den ville jeg dele med dere i dag 🙂

Temperatur: 225 C Steketid: ca. 15 min

Du trenger:
1 ts safran
150 g sukker
1 pk. gjær
5 dl melk (varmes)
200 g smør (smeltes)
2 + 1 egg
1 klype salt
ca 1 kg hvetemel
ca. 100 g rosiner

Ha safran og sukker i mikserbollen først. Smuldre inn gjæren. Løs opp gjær og sukker sammen med fingervarm melk og smeltet smør.

Ha i to egg, halvparten av hvetemelet og saltet. Elt til alt melet er eltet inn.

Ha i resten av melet og rosinene. Elt deigen godt. Kna den gjerne også for hånd.

Sett deigen til heving på et lunt sted. Den skal heve til dobbel størrelse.

Lag pølser av deigen når den har hevet ferdig. Rull ut boller eller lag “S”er som du legger på en stekeplate dekket med bakepapir. Pisk det siste egget lett. Pensle hver bolle med egg før du setter brettet i ovnen.

Stek til bollene er lett gyldne. Kjøl dem på rist, og server dem ferske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s