Godter, Oppskrifter
Comments 4

Hjemmelaget Sukkerspinn

Ingenting er som hjemmelaget! Og sukkerspinn er en stor favoritt på både sirkus, tivoli og fornøyelsesparker. Hva med å lage sukkerspinn hjemme? Det er ikke så vanskelig som du tror, og du trenger heller ikke noen maskiner…

Denne oppskriften kan du også bruke til “vanlige” slikkepinner.

For å lage sukkerspinn trenger du vann, sukker og glykose. Tilsett smak og farge for et spennende utseende + smak 🙂 Utstyr som brukes er en avkappet visp, en gryte og sukkertermometer.

Slik gjør du:

Dekk først kjøkkenbenken med bakepapir, og legg klar slikkepinner. Jeg bruker ekstra lange fra Kakeboksen.no til sukkerspinn.

Finn frem en stor gryte, en tresleiv og sukkertermometer.

Mål opp:

– 400 g sukker
– 3 store ss glykose
– 1,2 dl vann

Sett alt sammen på medium varme, og la det løse seg opp. Øk varmen når det er oppløst, og sett i sukkertermometer.

Når blandingen når 160 C heller du den over i en grunn og varmebestandig bolle/ beholder.

Rør inn farge og smak. Jeg bruker AC Orange og “Cotton Candy” fra LorAnn.

Dypp den avkappede vispen ned i sukkermassen. Holde den over noen sekunder.

“Veiv” frem og tilbake over bakepapiret slik at du får lange tråder av sukker. Gjenta prosessen raskt til du har en god mengde “tråder”.

Dypp slikkepinnen i litt sukkermasse, og rull trådene rundt den. Dette må gjøres fort slik at trådene ikke blir for stive. Da får du nemlig ikke rullet dem.

Sukkerspinnet må nytes samme dag, eller oppbevares lufttett. Du kan selvsagt lage alle slags farger og smaker. Sukkerspinn gjør seg også fint som “små baller” på både kaker og cupcakes.

Happy Halloween!

4 Comments

  1. Ann-Iren says

    Hei 🙂

    Jeg vil bare si at du har en fantastisk blogg. Har fulgt med den i noen dager nå, og i dag var jeg på butikken og kjøpte inn masse utstyr og indigrense. Så nå skal helgen gå til å prøve meg på en del av oppskriftene dine 🙂 Gleder meg.

    Ha en riktig god helg =)

    Like

    • IngridMarie says

      Hei Ann-Iren,

      Tusen takk for hyggelig kommentar! Gleder meg til å høre om oppskriftene faller i smak 🙂
      Lykke til med bakingen!

      Hilsen Ingrid Marie

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s