Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Gingerbread Kake

Som jeg skrev så laget jeg to kaker til Øystein. Begge mørke og kraftige. Den ene kaken var en fantastisk sjokoladekake. Mens den siste kaken var en kake laget med mørkt øl, lite sukker og mye krydder.

Denne kaken har ingefær og kremostfrosting. Den er som en krydderkake, men ikke lik “vanlig” krydderkake som vi gjerne kjenner til her i Norge. Kaken er inspirert av amerikanske “gingerbread cookies”.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte…

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 50 min

Dette trenger du:

120 g smør
5 ss brunt sukker
1 stort egg
2 dl melasses (molasses)
2,2 dl mørkt øl
250 g mel
1 ts baking soda
1,5 ts malt nellik
1 ts kanel
1 klype salt
1,5 ts malt ingebær
50 g hakkede pekannøtter

Frosting:
1 pk kremost (200g)
120 g smør
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts malt ingefær
ca. 1 pk melis

I denne oppskriften er det melasses. Det er “avkastet” etter sukker. Det blir gjerne brukt som søtningsmiddel i bakst. Mørk sirup er lignende, men gir en langt søtere smak. Får du ikke tak i melasses, prøv heller å blande sammen malt og mørk sirup 50/50.

Begynn først med å piske smør og sukker mykt.

Skrap kantene, og pisk inn egget. Ha melasses og mørkt øl sammen i en bolle. Og ha alt det tørre i en annen bolle.

Ha i halvparten av det tørre først. Ha så i alt det våte, og bland dette godt sammen. Tilsett resten av det tørre, og pisk til røren er glatt og fin.

Ha pekannøttene i til slutt, og rør disse inn for hånd med en slikkepott e.l.

Fyll røren i en godt smurt form. Jeg bruker en 8″ firkantet form. Du kan også bruke en brownies form. Stek til kaken er ferdig. Sjekk med en kakenål. La kaken kjøle seg ned på en rist.

Mens kaken kjøler kan du lage frosting. Ha kremost og smør i mikserbollen først. Miks dette mykt sammen med litt melis. Ha i vaniljeekstrakt og ingefær. Miks inn mer og mer melis. Frostingen skal være lett og luftig. La den stå i kjøleskapet i ca 15 min før du bruker den.

Dekk hele kaken med frosting. Legg et godt lag med frosting på toppen. Jeg har dekorert med non-pareils og en blomst jeg laget i sukkerpasta.

Kaken er utrolig mektig på smak. Den blir nesten helt svart inni. Kremostfrostingen med et hint av vanilje og smak av ingefær passer perfekt oppå kaken. Denne kaken blir nok best likt av voksne, og passer veldig godt nå frem mot jul. Dette er en kake som absolutt vil overraske på smak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s