Dekor, Oppskrifter
Comment 1

Sugar skull kake

Jeg liker veldig godt “sugar skulls”, og synes at de er en fin kontrast mot all Halloween pynten som er “skummel”. Disse “maskene” blir gjerne brukt i Mexico til å pynte opp graver med på “De Dødes Dag”. Sukkerskallene som de bruker i Mexico er som regel spiselige. De lages av vanilg sukker som mikses sammen med en form for spiselig lim. Så støypes sukkeret i former før hodeskallen blir dekorert med icing og annen pynt.

Jeg lagde en “sugar skull” kake, og den heldige svogeren min får den til bursdagen sin 🙂

Dette var et veldig gøyalt prosjekt, og alt er gjort for hånd 🙂

Her kommer steg for steg…

Dette trenger du:
en rund kake (jeg brukte 22 cm stor form)
fondant
frosting

ulike pulverfarger
matsprit
pensler
svart icing (Wilton)
tip nr 1
ball tool
liten bone tool
blomsterutstikker

en mal

Begynn med å lage en mal. Jeg har frihåndtegnet en hodeskalle. Klipp til malen og legg den oppå kaken. Bruk en skalpell eller en liten og smal kniv til å merke ut omrisset.

Legg malen oppå kaken og tegn inn øyne, og nese. Skjær også disse ut. Og bruk gjerne en skje til å hule ut øynene med. Marker også kinnbein, og hul ut disse.

Den ferdige utskjærte kaken min ser slik ut. Her har jeg med øyne, nese og kinnbein.

Jeg smører et tynt lag med frosting over kaken for å få fondanten til å feste seg.

Jeg kjevler ut en middels tykt lag med fondant. Det er viktig at du kan trekke fondanten godt, samt bruke ulike typer verktøy på den uten at det blir rifter. Glatt fondanten ut med hendene, og skjær den til slik at den dekker hele kaken.

Jobb forsiktig med fingrene først for å finne uthulingene du gjorde. Gå så over med en ball tool og en bone tool for å få alt jevnt og fint.

Så er den vanskligste jobben gjort! Nå er det bare å sette i gang med å dekorere! Finn gjerne frem noen bilder til inspirasjon.

Jeg har brukt mye svart SK pulverfarge som jeg har malt på. Samt at jeg har brukt Wilton icing til å tegne med. Jeg har lagt på blomster, og malt disse igjen. Korset i pannen er fra FI sin baby mold.

Farger får du både hos Spiselige Kunstverk og hos Kakeboksen. Jeg har brukt Satin Ice fondant, den er også fra Kakeboksen. Dette er en kake for de med sansen for detaljer, og det er bare fantasien som setter grenser for dekoren og fargene 🙂

Spør gjerne om det er noe som er uklart 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s