Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Marshmallows m/ sjokolade

Dette er en av de beste marshmallows oppskriftene jeg har kombinert med deilig sjokolade ganache i midten! Kombinasjonen av mørk og kraftig sjokolade sammen med søte og fluffy marshmallows er fantastisk 🙂 Mmmm!

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten.

Først må du finne frem alt du trenger og gjøre klart en langpanne med bakepapir og melis/ Maizenna. Lag så sjokolade ganachen slik at den får “stivnet” litt til du skal bruke den.

Dette trenger du:
– 50 g melis
– 25 g Maizenna
– 2 ss gelatinpulver
– 0,7 dl kaldt vann (gelatinen løses i dette)
– 0,6 dl vann (has i en gryte)
– 0,6 dl lys Corn Sirup
– 1 ts vaniljeekstrakt
– 225 g sukker
– 2 eggehviter (3 om du bruker små egg)
– 1 klype Cream of tartar (sitronsyre)
– 1 klype salt

– en liten porsjon sjokolade ganache

Sukkertermometer evt steketermometer.

Miks melis og maizenna sammen i en bolle og dryss dette oppå bakepapiret i langpannen. Spray gjerne med bakefett før du drysser. La det ligge et godt lag. Spar resten av blandingen.

Ha så gelatinpulveret i det kalde vannet og la dette stå og løse seg opp.

Ha eggehvitene, cream of tartar og salt i mikserbollen og sett dette på lav hastighet.

Ha vann, corn sirup, vaniljeekstrakt og sukkeret i en gryte. Begynn å koke dette opp på svak varme. Klips fast sukkertermometer om du har. På bildet har jeg lagt et steketermometer i for å vise at dette også kan brukes. Blandingen skal koke til den når ca 115 C. Den vil da være blank. Ta den bort fra kokeplaten og la den stå litt. Ha i gelatinen.

Øk hastigheten på mikseren til medium-høy mens du sakte heller inn oppkoket. Pisk til du har en fluffy marengs.

Marengsen skal piskes til den ikke er varm lenger og den står av seg selv.

Bre halvparten av marshmallowsen utover i formen.

Legg over et tynr lag med sjokolade ganache. Bre så over resten av marshmallowsen.

Dryss godt over med resten av melis/ Maizenna blandingen. Nå må marshmallowsene få stå og lufttørke i minst 6 timer. Vend så marshmallowsen over på et bakepapir med meils/ Maizenna, og la dem tørke i noen timer til.

Når du skal skjære dem opp er det lurt å ha litt Flott matfett på kniven du bruker.

Disse er perfekte sammen med en kopp varm kakao 😉 Marshmallowsene holder seg fint i minst 14 dager i en lufttett beholder 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s