Cupcakes, Oppskrifter
Comment 1

Oh la la la! Chocolate Cupcakes

Tittelen på dette blogginnlegget sier egentlig nok om disse cupcakene. De får deg til å gispe! Det er stor fare for at nettopp disse cupcakene kan bli avhengighetsskapende! Dette er nok absolutt en ultimat sjokolade cupcake. Sophia slikket tallerkenen sin og spurte kjapt etter “mer”. Lysten til å dele min egen cupcake med henne var ikke særlig stor 🙂 Når du har lagd disse og tatt den første biten forstår du hvorfor 😉

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte…

Temperatur: 160 C Steketid: ca. 18 min.

Du trenger:
380 g sukker
60 g kakao
250 g mel
1 ts bakepulver
1 ts baking soda
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg
2 dl matolje
2,5 dl kulturmelk
100 g mørke sjokolade biter

Ha alt det tørre i bollen først og miks dette lett sammen.

Tilsett så egg, matolje og kulturmelk. Miks alt godt sammen til røren er blank og fin.

Ha så i sjokoladebitene og rør inn disse for hånd.

Fyll røren i cupcake former. Jeg bruker en 5 cm stor cookie skje for å få lik mengde i alle formene. Stek cupcakene i ca 18 min. De skal være svampaktige når de er ferdige.

La cupcakene kjøle på rist. Mens cupcakene kjøler lager du frostingen.

Disse cupcakene har “kokt sjokoladefrosting”. Frostingen minner om en lett sjokolademousse i konsistensen. Den består av en base av smør og melis, men er tilsatt kokt melk, mel og smeltet sjokolade. Denne er en veldig luftig frosting!

Dette trenger du:
2,4 dl h-melk
3 ts mel
230 g mørk sjokolade (ikke 70%)
200 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss kakao
300 g melis

Kok opp melk og mel. Rør godt til dette tykkner. Ha det i en varmebestandig bolle, og la det kjøle seg ned. Smelt sjokoladen i et vannbad eller i mikroen. La også denne kjøle seg litt. I mikserbollen mikser du sammen smør, kakao, melis og vaniljeekstrakt. Ha så i den smeltede sjokoladen. Pisk inn melkeblandingen, og pisk på høy hastighet til du har en glatt og blank krem.

La den stå i ca 5 min før du fyller den i en sprøytepose med tip.

Jeg bruker en 1A tip, og fyller hver cupcake opp med en god porsjon frosting. Bare hold sprøyteposen lett over hver cupcake og klem ut frosting for å dekke cupcakene.

For å pynte cupcakene har jeg brukt litt non pareils fra The Bakers Confection. Jeg har også trykket ut en liten brosje i fondant med mould fra Kakeboksen.no

Disse cupcakene er en sjokoladedrøm, og en cupcake er bare ikke nok!

Ha en fantastisk helg alle sammen!

PS: Fredag 16. og lørdag 17. november kommer jeg til Trondheim! Da blir det spennende kurs på Traktøren Byhaven 🙂

1 Comment

  1. Silje Mari Skorpen - Nygjerde says

    Hei!:)
    Til en fantastisk flott blogg du har:)
    Laget disse cupcakene i helga til mitt fadderbarn som blei 17år, og dei var bere så fantastisk gode at eg motte lage en porsjon til som eg tok med i selskap til svogeren min og på klubbkveld med jentene, dei fekk masse skryt!!!
    Frostingen var no bere heilt himmelsk!!!!!! Den beste eg har smakt!!! (og eg har smakt mange)
    Keep up the good work!!;)

    Klem
    Silje Mari

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s