Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Hjertemakroner m/ hasselnøtter

I går lagde jeg nydelig hjertemakroner med hasselnøtter. Makronene er fylt med mørk sjokoalde ganache. I disse makronene har jeg byttet ut deler av mandlene med hasselnøtter, og drysset over noen nøttebiter før jeg stekte makronene.

Disse makronene er ikke så søte på smak som de med bare mandler.

For å lage disse lekre makronene trenger du:

80 g eggehvite
1 klype cream of tartar
75 g fint sukker
60 g finmalte mandler
25 g finmalte hasselnøtter
90 g melis

noen nøttebiter til pynt

1 liten porsjon sjokolade ganache
(0,75 dl fløte, 250 g mørk sjokolade og 125 g smør u/salt – lag gjerne mens makronene tørker.)

Sett ovnen på 150 C når du begynner.

I mikserbollen pisker du lett eggehvitene opp til skum mens du tilsetter cream of tartar. Ha i en og en teskje med sukker mens du øker hastigheten til medium-høy.

I food processoren har du nøtter, mandler og melis. Mal dette sammen.

Når marengsen er stiv (du skal kunne snu bollen opp/ned), folder du inn melis-nøtteblandingen.

Pass på å ikke overrøre. For å lage hjerter bruker jeg en mindre rund tip (nr 12). Fyll makronmassen i en sprøytepose med rund tip.

Dekk en stekeplate med bakepapir. Jeg sprøyter ut små hjerter på bakepapiret. Dryss over lett hakkede nøtter. La makronene ligge å “tørke” minst 20 min før du setter dem i ovnen. Sett temperaturen på ovnen ned til 110 C når du setter makronene inn.

De stekes i ca 15-18 min (avhengig av str.) La makronene ligge på stekeplaten til den er kald før du løfter dem av.

Ganache:
Smelt sjokolade og smør sammen i mikroen. Kok opp fløten og rør inn sjokoladen og smøret med en tresleiv. Rør til alt er blitt til en glatt og fin masse. Ha ganachen over i en varmebestandig bolle og la den kjøle seg ned.

Når makronene er klare til å fyller finner du to og to som er like store og legger en liten teskje med ganache mellom dem.

Mmmm! Nytes med kopp god og varm sjokolade eller kaffe 😉

PS: Vinneren av Rosevann Give Away annonseres i kveld 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s