Dekor, Oppskrifter
Comment 1

Store Roser

De siste ukene har jeg jobbet mye med å utbedre rosene mine. Jeg synes bl.a. at Peggy Porschen lager noen utrolig lekre roser. Etter å ha forsket litt og prøvd meg frem fant jeg en måte som iallefall fungerer for meg. Det tar ikke så lang tid, og man får store og lekre roser med fine detaljer.

Ikke trenger man særlig mye utstyr heller 🙂

Det som er viktig er at det er stor forskjell på tørketiden på blomsterpasta og marsipan. Derfor anbefaler jeg å bruke blomsterpasta. Oppskrift finner dere her på bloggen, eller dere kan kjøpe ferdig blomsterpasta på bl.a. Kakeboksen.no

En blomstermatte evt. en musematte, en liten kjevle, en rund utstikker (eller en stor tip), en liten roseutstikker og balltool er nødvendige verktøy. Bruk teskjeer, eller en malepalette for å forme bladene. Litt spiselig lim eller royal icing for å lime sammen bladene med trenger du også.

Begynn med å kjevle ut blomsterpastaen helt tynn, og stikk ut 10-14 “blader” med en rund utstikker. Bruk balltoolen til å tynne ut kantene på bladet slik at det får en mer oval form.

Legg bladet på skjeen eller paletten og knepp kantene lett bakover. (Se bildet over.)

Gjør tilsvarende med alle bladene og la disse tørke litt.

Stikk så ut en liten rose med utstikkeren. Tynn ut kantene her også. Lag knopp og fest denne med litt spiselig lim. Ikke legg bladene over annen hver nå. De skal legges over hverandre mot klokken. Bare knepp dem forsiktig inntil. Det er viktig at rosen er litt “luftig”.

Om du har brukt blomsterpasta vil bladene som du lagde ha blitt passe stive nå.

Ta ett og ett blad og fest dette til knoppen med litt spiselig lim. Gå rundt mot klokken og legg på fem blader i første omgang. Legg det siste bladet innenfor det første bladet slik at “ringen” med blader avsluttes.

Bruk nå syv til ni blader å legg en ny ring med. Se hvor stor du ønsker rosen, og avslutt på samme måte som med den første ringen.

Knepp litt av “stiliken” og legg rosen til tørk i et eggeglass, eller lignende. Rosen er klar til bruk etter en times tid.

Legg på fargeeffekter ved hjelp av litt shimmer farge. Bruk en lett børste på endene av bladene for å få fin effekt.

Du kan selvsagt også farge blomsterpasta før bruk om du ønsker ensfargede roser 🙂 Rosene oppbevares tørt.

Disse rosene er en del av et helt nytt kurs som er satt opp både i Haugesund, Stavanger og Bergen. Kurset kommer også til Trondheim. Les mer på “Kurs” siden 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s