Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Søte Doughnuts

Noe som jeg ikke har lagd noe særlig ført er doughnuts. Men om du har en god grunnoppskrift kan du lage utallige varianter med bare å bruke forskjellig glasur. På disse fargerike doughnutene har jeg brukt lett flytende royal icing med noen dråper LorAnn Bubblegum i. Resultatet ble utrolig gode og søte doughnuts. Denne vinner garanter hos barna 🙂

For å lage doughnuts lager man en deig med gjær som skal heve. Selve doughnutene friterer man.

Her kommer oppskriften og fremgangsmåte.

Du trenger :

1 pk tørr gjær
4 dl varm melk
120 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
1 ts salt
2 egg
80 g Flott matfett (smeltes)
640 g mel

1,5 liter nøytral olje (f.eks. rapsolje)
1 stor gryte
frityrtermometer (CK sukkertermometer)

myk royal icing med smak til dekor

Begynne med å røre ut gjæren i den varme melken. Når gjæren er oppløst rører du inn vaniljefrø, sukker og salt. Tilsett 1/3 av melet, og ha i eggene. Elt dette lett sammen. Ha i matfettet, og elt inn resten av melet. Kna deigen lett for hånd.

Sett den i vannbad eller på et varmt sted til den har hevet til dobbel størrelse. Ca. 30-40 min.

Når deigen har hevet nok skal den kjevles ut. Deigen vil være seig så bruk godt med mel når du kjevler den ut. Den må ikke være tynnere enn ca 1 cm. Bruk en rund utstikker og trykk ut store sirkler. Bruk så en liten rund utstikker og stikk hull i dem. Legg doughnutene på et brett og la dem etterheve i ca 20-30 min.

Mens doughnutene hever kan du begynne å varme opp oljen. Oljen skal varmes opp til 175C.

Legg klar en rist med papir under slik at doughnutene kan renne av seg når du har fritert dem.

Legg doughnuts i gryten og friter dem ca 1 min på hver side. Jeg bruker en tresleiv til å snu mine med. La dem renne av seg på risten.

Doughnutene kan gjerne kjøle seg ned litt før du flytter dem over på et fat.

Jeg legger mine på et fat dekket med bakepapir når jeg skal ha glasur på dem.

Ha royal icing over doughnutene og dryss på med strøssel. La de ligge ca 20 minutter før du serverer dem.

Mmmm! Disse var utrolig gode. De var faktisk så gode at vi vurderer å ha dem med oss når vi skal ha stand med Widvey’s Cupcakes igjen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s