Dekor, Oppskrifter
Comments 2

Angel Flake Coconut

Angel Flake Coconut som det blir kalt i USA er nydelig og fersk revet kokos. Trikset er å ha litt melis i den når den er revet slik at den får en søtere smak. Revet kokos er utrolig godt som dekor på kaker, samt cupcakes. Det passer også veldig godt som dryss over f.eks. sjokoladeis.

Slik lager du Angel Flake Coconut:

Sett ovnen på 120C.

Ta 2-3 kokosnøtter og lag hull i dem. Hell ut alt vannet i kokosnøttene.

Legg dem på en stekeplate i ca. 20 min.

Kokosnøttene “utvider” seg og skallet sprekker opp når du varmer dem. La dem kjøle litt før du gir dem noen kakk med med en hammer eller med kjevlen. Skjær bort det brune tynne skallet.

Rasp kokosen på et rivjern eller bruk “rive” funksjonen i en food processor. Det er viktig å få lange strimler.

Ha kokosen utover et brett og dryss melis over. Rist litt på det, og det er klart til bruk 🙂

PS: Kan fryses!

 

2 Comments

  1. Dette ser helt nydelig ut…
    Og jeg kommer helt klart til å prøve ut dette.
    Samboeren kommer til å bli glad for det tror jeg 🙂

    Er det greit om jeg låner et bilde og linker til dette innlegget på bloggen min?

    Mvh

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Selvsagt kan du det 🙂
      Samboeren din er heldig, for han har en veldig god kake i vente 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s