Kaker, Oppskrifter
Comments 5

Coconut Cream Cake

Om du liker kokos og søte kaker, kommer du til å elske denne 🙂 Her har jeg hentet inspirasjon i ekte “sørstats baking”. Kaken er fløyelsmyk i teksturen og både fylt med, og dekket med deilig kokoskrem. Kaken er laget med kokoskrem, og ikke kokosmelk, noe som gir en fyldigere smak.

Hele kaken er dekket med “Angel Flake Coconut”, altså fersk, revet kokos. Kaken holder seg god i flere dager, og kan fint lages dagen før.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte…

Temperatur: 170C Steketid: ca. 40 min Former: 2 x 22cm

Du trenger:
340 g smør
450 g sukker
6 egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 ts mandelekstrakt
1 klype kardemomme
1 klype salt
2 ts bakepulver
330 g mel
2 dl kokoskrem

1-2 kokosnøtter (ferskt revet)
120 g smør
500 g melis
ca 1 dl kokoskrem
2-3 dråper kokosolje (LorAnns)

Begynn med å finne frem kokoskrem. Ha i vaniljeekstrakt og mandelekstrakt og rør det lett sammen.

I mikserbollen pisker du smør og sukker helt hvitt. Ha mikseren på lav hastighet mens du tilsetter ett og ett egg. Tilsett det neste egget så snart det forrige er pisket inn. Miks eggene godt inn til røren er lett og luftig.

Sikt inn alle de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med kokoskremen. Miks til røren er glatt og fint.

Fordel røren på to godt smurte former. Stek til kaken “slipper”, ca 40 min. Sjekk med en kakenål at den er ferdig før du tar den ut. La kakebunnene avkjøle seg på rist.

Lag kremen mens kakebunnene kjøler.

Ha resten av kokoskremen i mikserbollen sammen med smøret, miks dette lett sammen. Ha i halvparten av melisen på lav hastighet. Miks til det ikke klumper seg. Tilsett mer og mer melis, helt til kremen er lett og luftig. Tilsett kokosolje tilslutt.

Legg litt krem på kakefatet først. Del begge bunnene i to, og legg en oppå kakefatet. Smør et godt lag med krem på bunnen. Legg på neste og gjenta. Dekk tilslutt hele kaken med et ca 1 cm tykt lag med krem. Bruk en stor spatula til å smøre kremen gjevnt utover med.

Legg nå revet kokos rundt hele kaken. “Klapp” den forsiktig på. Dryss også revet kokos over toppen av hele kaken. Pass på at kaken er gjevnt dekket med revet kokos. (Se eget innlegg på “Angel Flake Coconut” for tips til å enkelt laget fersk revet kokos.)

Jeg pynter med en stor rose i blomsterpasta i midten av kaken. Du kan også f.eks. pynte med ferske jordbær med melisdryss over eller noe annet som du synes passer.

Kaken ser utrolig lekker og innbydende ut 🙂

Denne kaken har jeg spist flere stykker av! Alle som har smakt den synes også at den var utrolig god 🙂 Et stykke er ikke nok av denne kaken 🙂

I kveld er det helt nytt kurs på Lothes her i Haugesund! Det er også satt opp veldig spennende, og nye kurser på kurs-siden! Bl.a. et “Couture Kakekurs”. De lærer jeg bort hvordan man stabler kaker, vi lager blomsterpasta, samt at vi lager de lekre og store rosene, alt med steg for steg 🙂 Kursene er satt opp i Haugesund, Stavanger og Bergen, og kommer også forhåpentligvis til Trondheim i løpet av høsten.

5 Comments

  1. Camilla Can says

    Hei.
    Har ikke spørsmål om kaken, men hvor du har kjøpt kakefate?

    Mvh Camilla

    Like

    • IngridMarie says

      Hei Camilla!
      Fatet er IB Laursen og er fra Søstrene Lye. De har blogg og sender ut på forespørsel 🙂

      Like

  2. Hei
    Den kakå ser nydelig ut….vil laga den på mandag.
    Eg elske kokos !!!
    Kan eg bytta ut kokosnøtter med kokosmasse fra pose ???
    Men kor får du tak i kokoscreamen og kokosoljå ???

    Like

    • IngridMarie says

      Hei Gunn Tone,

      Du kan selvsagt bytte ut, men det er ikke det samme.
      Jeg kjøpte kokoskrem på Meny. Men jeg har også funnet det i div. “innvandrerbutikker”.
      Her har de veldig godt utvalg og det er rimelig!
      Kokosdråper får du bl.a. på Kakeboksen.no

      Hilsen Ingrid Marie

      Like

Leave a Reply to IngridMarie Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s