Dekor, Oppskrifter
Leave a Comment

Blomsterpasta

For å lage store roser med ett og ett blad er blomsterpasta essensielt. Den kan kjevles tynnere, og er mye mer elastisk enn marsipan. Den tørker også fortere, noe som gjør at du kan bruke blomstene samme dag.

Blomsterpasta blir helt hvit og tar lett til seg farge. Siden den tørker fort er det viktig at du kun tar litt og litt om gangen, og ikke jobber med mer enn du trenger.

For å lage blomsterpasta trenger du bl.a. “gumtragant”, evt. tylose/cmc. Dette får du bl.a. tak i på Kakeboksen.no og andre nettbutikker.

Her kommer oppskriften…
Du trenger:
500 g melis
1 ss gumtragant
1 eggehvite
2 blad gelatin (myknes i kaldt vann)
2 ts glukose (f.eks. Dr. Oetker)
1 ss Flott matfett

+ matfett til å smøre bollen med

Begynn med smøre bollen og mikserbladet med matfett. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Ha melis og tragant i mikser bollen og miks dette lett sammen.

I et vannbad løser du opp glukose og matfett, knepp vannet av gelatinen og rør denne inn.
Hell blandingen forsiktig over i mikserbollen.

Separer ut eggeplommen, og ha eggehviten i mikserbollen sammen med det andre. Sett på lav hastighet og la alt blande seg sammen. Øk hastigheten litt og se at det begynner å danne seg hvite “tråder” av massen.

Ha matfett i hendene og kna deigen godt for hånd når alt er blandet.

Pakk “deigen” inn i folie og la den hvile over natten. Nå har du ca 1/2 kg blomsterpasta som du kan bruke 🙂 Oppbevar den lufttett, gjerne i folie, i en boks. Skjær av så stor bit du trenger å bruke hver gang du skal lage noe.

Jeg bruker min blomsterpasta bl.a. til å lage varke og store roser 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s