Dekor, Oppskrifter
Leave a Comment

Rose Ruffle Cake

Jeg har tidligere vist steg for steg “Rose Cupcakes”. Når du lager en Rose Ruffle Cake bruker du mye av den samme teknikken. For å lage ruffles langs siden på kaken bruker du en petal tip nr. 104. For å lage den store rosen på toppen har jeg brukt petal tip nr 127. Begge disse finner du på Cacas.no Jeg har farget frostingen med Americolor Tulip Red, den finner du på Kakeboksen.no 🙂

Når du skal lage ruffles er det viktig å ha en god frosting å jobbe med! Jeg har brukt Vanilla Bean Frosting (oppskriften legges snart ut) på denne kaken. Kaken er en Rich Dark Chocolate Cake (min nye avhengighet).

Før du begynner er det lurt å dekke hele kaken med et tynt lag med frosting.

Begynn med å lage rosen først. Det gjør du ved å dra små “blader” mot klokken som overlapper hverandre. Lag rosen så stor som du ønsker. Husk alltid å ha den smale enden av tippen ned.

For å lage ruffles må du holde sprøyteposen tett inn til kaken. Ha den smale enden av tippen inn mot kaken. Beveg deg oppvover mens du flytter sprøyteposen frem og tilbake over ca 1,5 – 2 cm. Frostingen vil da legge seg fint i ruffles. Gjør samme bevegelse til du kommer helt til toppen av kaken. Prøve å holde posen så rett som mulig.

Fortsett videre med neste sett med ruffles til hele kaken er dekket. For å avslutte på toppen legger jeg et lag rundt hele kaken med mindre ruffles. Jeg bruker samme frem og tilbake bevegelse rundt hele kaken.

Litt Rainbow Dust gjør det lille ekstra med denne kaken 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s