Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Hjemmlagde Marshmallows

Med sol ute og grillsesongen i full gang, hva er vel bedre enn ekte hjemmelagde marshmallows? Ikke bare ser de fluffy og deilige ut, men de smelter på tungen 🙂 Jeg har over tid prøvd ut ulike oppskrifter og fant til slutt ut at ved å tilsette piskede eggehviter fikk jeg det perfekte resultatet. Her kommer oppskrift på ekte hjemmelagde marshmallows med vaniljesmak.

Først må du finne frem alt du trenger og gjøre klart en langpanne med bakepapir og melis/ Maizenna.

Dette trenger du:
– 100 g melis
– 50 g Maizenna
– 3,5 ss gelatinpulver
– 1 dl kaldt vann (gelatinen løses i dette)
– 1,2 dl vann (has i en gryte)
– 1,2 dl lys Corn Sirup
– 1 vaniljestang (frøene)
– 450 g sukker
–  3 eggehviter (4 om du bruker små egg)
– 1 klype Cream of tartar (sitronsyre)
– 1 klype salt

Sukkertermometer evt steketermometer.

Miks melis og maizenna sammen i en bolle og dryss dette oppå bakepapiret i langpannen. spray gjerne med bakefett før du drysser. La det ligge et godt lag. Spar resten av blandingen.

Ha så gelatinpulveret i det kalde vannet og la dette stå og løse seg opp.

Ha eggehvitene, cream of tartar og salt i mikserbollen og sett dette på lav hastighet.

Ha vann, corn sirup, frøene fra vaniljestangen og sukkeret i en gryte. Begynn å koke dette opp på svak varme. Klips fast sukkertermometer om du har. På bildet har jeg lagt et steketermometer i for å vise at dette også kan brukes. Blandingen skal koke til den når ca 115 C. Den vil da være blank. Ta den bort fra kokeplaten og la den stå litt. Ha i gelatinen.

Øk hastigheten på mikseren til medium-høy mens du sakte heller inn oppkoket. Pisk til du har en fluffy marengs. Marengsen skal piskes til den ikke er varm lenger og den står av seg selv.

Del opp marengsen i mindre skåler om du ønsker å farge marshmallowsene.

Jeg har beholdt halvparten hvite og brukt Americolor Tulip Red på resten.

Bre marshmallowsen utover i formen. Dryss godt over med resten av melis/ Maizenna blandingen. Nå må marshmallowsene få stå og lufttørke i minst 6 timer. Jeg lot mine stå over natten og de ble helt perfekte! Når du skal skjære dem opp er det lurt å ha litt Flott matfett på kniven eller utstikkeren du bruker.

Marshmallowsene holder seg fint i minst 14 dager i en lufttett beholder 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s