Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Buttermilk Chocolate Cake

Denne kaken er perfekt til 17. mai! Den er fløyelsmyk og utrolig saftig og god på smak. Om du fyller den med jordbærfrosting slik som jeg har gjort får du også en frisk kontrast til den mørke sjokoladen. Denne kaken blir garantert høy og luftig og er en favoritt!

Her kommer oppskrift på kaken…

Du trenger:
– 300 g sukker
– 220 g mel
– 30 g kakao
– 1,5 ts bakepulver
– 1,5 ts baking soda (kan byttes mot natron)
– 1 klype salt
– 1 ts vaniljeekstrakt
– 100 g smeltet sjokolade
– 1,2 dl kaffe
– 1,4 dl kulturmelk
– 0,8 dl matolje
– 2 egg

Sett ovnen på 160 C og smør en 20 cm stor form. (Ikke bruk større form enn 22 cm om du vil ha en høy og fin kake med 3 lag.)

Ha alt det tørre i bollen først og bland dette lett sammen. Smelt sjokoladen sammen med kaffe og rør til den er oppløst. Tilsett eggene i det tørre og resten av det våte sammen med den smeltede sjokoladen.

Miks på høy hastighet i minst 3 min. Ha røren i den smurte formen (jeg sprayer godt med Melange bakefett). Har du ikke så høy form, så del røren på to mindre former. Nå skal kaken steke i ca 1 time. Husk å ikke åpne ovnen før minst halvparten av steketiden er over! Sjekk med en tannpirker e.l. at kaken er gjennomstekt. La den kjøle seg ned 5 min i formen før du har den over på rist.

Jeg lagde min kake i 3 lag. Mellom hvert lag har jeg lagt en god porsjon med jordbær frosting før jeg dekket hele kaken med jordbærfrosting. Jeg lot kaken stå i kjøleskapet i ca 20 min før jeg dekket den helt med marsipanlokk. Jeg har brukt ekstra hvit marsipan fra Pals.

Når det gjelder dekoren på kaken så har jeg “bygget” denne kaken på en cake drum i akkurat samme størrelse. For å skjule kantene har jeg lagt et silkebånd rundt som jeg har festet med litt Royal Icing.

Jeg ville ha svarte blomster som dekor og har laget disse med denne Margeritt utstikkeren fra PME som jeg har kjøpt på Kakeboksen. Jeg la en kant med små blomster ytterst før jeg satte noen større i midten av kaken. Jeg festet alle blomstene med litt Royal Icing.

Kaken var utrolig god og falt i smak både hos store og små 🙂

Den er utrolig saftig og smakte like godt etter fire dager under kakeklokken som den gjorde første dagen 🙂

Vil du lage denne til 17. mai så kan du jo ha røde og blå blomster med silkebånd i flaggets farger som dekor 🙂 Happy baking!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s