Kaker, Oppskrifter
Comments 8

Saftig Havregryn og Sjokoladekake

Denne kaken fikk utrolig mye skryt nå i påsken! Søsteren min som er en smule skeptisk til nye smaker hadde spiste nesten halvparten av kaken! Øystein likte den også, og kakefatet ble nærmest slikket rent når vi hadde “Åpen Hage”.

Kaken er utrolig saftig på smak og har både smeltet hvit og 70% mørk sjokolade i seg. Siden den er laget med rørsukker og havregryn er den utrolig seig og god! Den holder seg også godt i flere dager 🙂

Her kommer oppskrift på kaken:

Du trenger:

– 100 g havregryn
– 2,5 dl kokende vann
– 120 g smeltet smør
– 3 egg
– 400 g rørsukker
– 200 g mel
– 1ts. bakepulver, 1 ts natron, 1ts kanel
– 1/2 ts salt
– ca 50 g hvit sjokolade i biter
– ca 100 g mørk sjokolade i biter

Ha havregryn og kokende vann i en bolle, la dette trekke i 5 min. Hell i det smeltede smøret og rør rundt. La dette hvile seg i ca 15 min. I mens lager du resten av blandingen. Begynn med å piske eggene, ha i sukkeret og pisk dette let og luftig. Sikt inn det tørre. Tilsett havregrynene (de skal være litt lunkne) og rør godt. Ha i sjokoladebitene til slutt og bland disse godt inn med en slikkepott e.l. Sjokoladebitene vil smelte litt og sette litt farge på røren, dette gjør ingen ting.

Stekes på 170C i ca 50 min. Denne oppskriften gir nok til en stor rund form eller hjerte form. Evt. langpanne, men da blir det kortere steketid.

Jeg brukte en stor hjerteform fra IKEA. Da blir kaken høy og fin 🙂

Som dekor til denne kaken er det veldig godt med kremost frosting. Siden kaken er så mektig er det fint med noe litt syrlig som brekker av.

Jeg dekorerte med en Wilton 2D tip og lagde “ruffles” rundt hele kaken. Lagde også en kontrast stripe med litt sjokolade ganache for å fremheve hjerteformen 🙂

Jeg må bare si tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen! I morgen trekker jeg vinneren av den store cupcake give awayen! Har du ikke lagt igjen kommentar enda så gjør det innen i morgen formiddag 😉

 

8 Comments

    • IngridMarie says

      Hei Linda,

      Sjokolade Ganache er nydelig silkemyk frosting/ fyll som brukes i kaker, på cupcakes eller bare som tilbehør til f.eks. is.
      Det er laget av smeltet sjokolade, kokt fløte og ofte litt usaltet smør.
      Du finner oppskrift her på bloggen 🙂

      Hilsen Ingrid Marie

      Like

  1. wenche amdal sirevåg says

    heia lurte påom rør sukker er det samme som vanlig sukker`?

    Like

    • IngridMarie says

      Hei Wenche,

      Nei, det er ikke det samme som “vanlig hvitt sukker”. Det er mer gyldent og gir en rundere smak i bakverk.
      De selger bl.a. på Meny her i Haugesund vet jeg.

      Hilsen Ingrid Marie

      Like

  2. Christine says

    Hei! Dette var en interessant oppskrift, men jeg tar meg selv i å lure på hvordan kaka ser ut inni. Kanskje et tips å ha et bilde av det også?

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Helt enig i det 🙂 Av og til blir det bare ikke tid 😉
      Men kaken blir som røren, mørk og kompakt.
      Den var iallefall kanon god!
      Hilsein Ingrid Marie

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s