Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Coconut ‘n Carrot Cake

Denne kaken lagde jeg kjapt i går 🙂 Jeg er veldig glad i både gulerotkake og de tropiske cupcakene jeg lager. Tenkte derfor at det måtte være spennende og kombinere de to! Og det ble et vellykket resultat 🙂 Denne kaken er utrolig frisk på smak! Jeg har ikke kokt og most gulerøttene denne gang som jeg pleier, men hatt dem i rå. Kokos og gulerot går veldig godt overens, og sammen med kremostfrosting blir det en mild og syrlig smak på det hele 🙂 Her kommer oppskrift og fremgangsmåte…

Du trenger:
– 170 g smør
– 225 g lyst rørsukker
– 4 egg
– 2 ts vaniljeekstrakt
– 2 ts bakepulver
– 1 ts natron
– 350 g mel
– 200 ml kokosmelk (en halv boks)
– 100 g kokosmasse
– 2 fint riflede gulerøtter

– 1 stor porsjon kremost frosting til fyll og dekor

Sett ovnen på 160 C – varmluft.

Begynn med å mikse smør og sukker hvitt. Bland sammen eggene i en bolle visp lett og ha  halvparten. Pisk dette i ca 2 min. Ha så i resten og pisk i 2 minutter til. (Pisker du godt nok vil røren få mer volum og kaken bli luftigere.)
Pisk inn vaniljeekstrakt. Bland sammen alt det tørre i en bolle og sikt inn dette vekselvis med kokosmelk i 3 omganger. Miks godt mellom hver omgang.

Når røren er blitt glatt og fin har du i kokos og gulerøtter. Rør dette inn for hånd.

Rør til alt er godt rørt inn og fyll en dekket form med røren. Røren gir nok til 2 x 15 cm eller 1 x 26 cm. Jeg brukte en 15 cm form og frøs ned den andre bunnen slik at jeg kan ta den fram ved en annen anledning.

Stek kaken til kakenålen blir ren. Jeg stekte min kake i 40 min. Kjøl den ned på rist.

Jeg brukte en av bunnene og skjærte denne i 3. Fyll med kremost frosting mellom hvert lag slik som jeg har gjort på bildet. Dekk så hele kaken med kremost frosting i et tynt lag.

Jeg har farget en del av kremen fersken farget. Det har jeg gjort ved å bruke litt “Egg Yellow” og litt “Tulip Red” fra Americolor. Jeg har dekket hele kaken med roser som jeg har laget med Wilton 2D. Når du dekker hele kaken er det lurt å begynne med den miderste rosen først og så jobbe deg rundt denne og videre rundt hele kaken.

Litt “Rainbow Dust” får virkelig kaken til å skinne og er siste finish 🙂

Nå er endelig de nye kursdatoene bestemt og du kan lese mer under “Kurser” fanen oppe i menyen på bloggen her. Nytt kurs i både Haugesund og Stavanger er satt opp 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s