Kaker, Oppskrifter
Comments 6

Amazing Black ‘n White Cake

 

Denne kaken vil imponere alle og en hver. Selv om den ikke ser så spennende ut smaker den likevel himmelsk! Den er både mektig og søt, og ikke minst utrolig saftig! Kaken er laget med 4 lag og hvert lag har nydelig sjokolade ganache mellom seg. Denne kaken faller i smak både hos store og små 🙂 Og pyntet i friske farger er den et nydelig innslag på kakebordet 🙂

For å lage denne kaken trenger du å lage 2 runder med rører. En med sjokolade og en med vanlije. Her har jeg tatt utgangspunkt i vaniljebunn oppskriften min og laget en variant med vanilje og en som jeg tilsatte kakao i for og få sjokoladesmak. Jeg har brukt 2 x 20 cm store former og delt bunnene i 2 når de har vært ferdig stekte.

Sjokolade ganache har jeg laget av 1,5 dl fløte, 250 g usaltet smør og 400 g mørk sjokolade (55%) fra Odense.

Perlene er fra Dr. Oetker og rosen har jeg laget selv av hvit marsipan som jeg farget.

Når bunnene har kjølt seg ned deler du dem i to slik at du får fire bunner. Begynn med å legge sjokolade bunnen på fatet først.

Legg et godt lag med lett flytende ganache mellom hver kakebunn. Dekk til slutt hele kaken med sjokolade ganache. Smør på et godt lag og bruk en spatula til å bre ganachen jevnt over hele kaken.

Lag en fin kant rundt kaken opp og nede med restene av ganachen. Jeg har brukt en liten stjernetip fra Wilton for å lage kant. Fyll toppen av kaken med den type strøssel du liker. Jeg elsker de nye perlene fra Dr. Oetker. De har så utrolig fine farger! Set en rose e.l. i midten av kaken som ekstra dekor 🙂

Jeg bruker spatulaen til å lage litt “dypde” i ganachen rundt kaken.

Nam! Gled dere til å spise denne 🙂

Slik ser kaken ut inni 🙂

Et stykke er garantert ikke nok av denne kaken!

I morgen er Passion4Vintage 1 år! Og det skal selvsagt feires! Jeg har jo allerede startet med en STOR Dr. Oetker give away og vil fortsette med enda en give away på søndag. Det er også flere andre blogger som feirer 1 års dagen med meg og har hver sin give away 🙂 Nå drar jeg straks avsted for å holde cupcake kurs i Suldal. Jeg er tilbake i morgen og vil legge ut noen utrolig stilige “Skull ‘n Bones Cupcakes”. Ha en fin helg alle sammen!

6 Comments

  1. Catrine says

    Årh, denne så virkelig god ut Ingrid! Jeg planlegger allerede kakene til bursdagen til ungene, denne kommer garantert til å være på bordet. Kanskje med nøtter også..?

    Like

    • IngridMarie says

      Takk Catrine 🙂 Jeg vil absolutt anbefale å legge litt hakkede valnøtter eller mandler sammen med ganachen mellom lagene 🙂

      Like

  2. Åse Marie says

    Denne ser kjempegod ut. Denne skal eg lage i morgen!
    Men går det ann å fryse den? Dersom ikke ganachen kan fryses, går det fint ann i fryse bunnene?

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Min kunne helt fint fryses 🙂
      Og både kakebunner og ganache kan også fryses.
      Ganache i inn til en mnd.
      Hilsen Ingrid Marie

      Like

  3. michelle says

    hei. hvor lenge skal kaken stekes og på vilken tempratur ? 🙂 klem Michelle. du har masse nydelige kaker og muffinser innpå her som jeg skal prøve ut :):)

    Like

Leave a Reply to Åse Marie Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s