Kaker, Oppskrifter
Comments 3

Angel Vanilla Cake

I USA er en av kakene de ofte lager “Angel Food Cake”. Kaken har til og med fått sin egen frosting; Angel Feather Icing (også kjent som 7 minute frosting). Angel Food Cake er en “hvit” kake. Angel Feather Icing er som en “våt” merengs. Jeg har faktisk funnet oppskrift på denne i et av bakebladene mine fra 1957! Da under overskriften: “Siste nytt fra USA”. Der blir kaken kalt “den hvite kake” og jeg har tidligere lagt ut oppskrift på denne. Tenkte at jeg skulle lage en ny vri på denne med enda mer vaniljesmak 🙂 Og bruke en av favoritt smakene mine i kaker; KOKOS 🙂

Jeg tok utgangspunkt i vaniljebunn oppskriften min, men justerte mengdene litt. Slik lager du kakebunnen… (Passer til 2 x 18 cm rund form).

Dette trenger du til oppskriften:

– 150 g smør
– 220 g sukker
– 3 egg
– 2 ts vaniljeekstrakt
– 290 g mel
– 30 g Maizena
– 1 ts bakepulver
– 1,5 ts natron
– 1,4 dl skummet kulturmelk

(5 ss kokosmasse – kan utelates)

Sett ovnen på 160C – varmluft

Pisk smør og sukker hvitt først.

Miks eggene lett sammen i en bolle og ha det i sammen med smør og sukker.

Miks godt! Det skal være lett og luftig. Miks til røren ser slik ut som på bildet. (Minst 3 min på høy hastighet.)

Ha i vaniljeekstrakt og miks denne inn.

Ha alt det tørre i en bolle og sikt dette inn vekselvis i to omganger sammen med kulturmelk.

Velger du å ha i kokos, rører du den inn for hånd til slutt.

Fyll røre i 2 smurte former (jeg bruker 2 x 18 cm). La kakebunnene steke i ca 35-40 min. Sjekk med en kakenål at de er ferdige før du tar dem ut. La kakebunnene avkjøle på rist.

Mens bunnene kjøler seg helt ned lager du Angel Feather Icing.

Til å lage denne trenger du:

– 2 eggehviter
– 170 g sukker
– 2 ss vann
– 5 ss Lys Corn Syrup (se bilde under)
– 1 klype salt
– 1 klype Cream of Tartar (kan utelates, men forhindrer bl.a. krystallisering av sukkeret)
– vannbad og håndmikser

Denne typen Corn Syrup selges bl.a. på Meny.

Ha alt i en bolle som du setter i vannbad. Begynn med å miks alt sammen og miks helt til sukkeret er oppløst. Det vil skumme hvitt og om du kjenner på konsistensen med fingrene vil den være som en tynn og glatt krem.

Når alt er oppløst slik og det skummer lett tar jeg alt over i mikseren min og pisker på full hastighet til bollen ikke lenger kjennes varm (dette skal visst ta 7 minutt, derav “7 minute frosting”). (Du kan fortsette å piske videre med håndmikseren på full styrke. Bare husk å ta icingen bort fra varmen.)

Det vil minne om merengs, bare være mye glattere og “mykere”. Angel Feather Icing skal stå, men ikke være hard.

Jeg ville farge min icing og brukte Electric Green fra Americolor (Americolor får du kjøpt på kakeboksen.no).

Skjær nå bunnene i to og begynn å stable dem.

Legg et godt lag med Angel Feather Icing mellom hvert lag. Jeg strør også på litt kokos for ekstra smak.

Når du har stablet alle lagene (bruk 3 eller 4), dekker du hele kaken med Angel Feather Icing. Jeg smører først på et tynt lag med en spatula før jeg “klatter” på med mer icing over hele kaken.

Til slutt ser kaken slik ut. Som litt ekstra dekor bruker jeg mer kokos og noen søte Non Pareils (også fra kakeboksen.no). I midten setter jeg en håndlaget rose av marsipan.

Inspirasjonen til denne kaken tok jeg fra den “nye” voksduken som jeg fikk av Øystein for en stund siden. Elsker fargene i den! Den minner om sol og sommer 🙂

Kaken er veldig søt og godt 🙂 Og faller garanter i smak hos barna! Sophia elsket den 🙂

Ønsker du å lage denne kaken til påske kan du gjerne pynte den med påskeegg 🙂

Jeg har pyntet kaken her med kjempe gode sjokoladeegg fra Amundsen Spesial.

Det var alt for i dag!

Jeg må si at jeg er utrolig overveldet over alle de hyggelige kommentarene som dere la igjen under Dr. Oetker Give Away! Jeg har i det siste fått en den mailer om kurs på Østlandet, jeg kunner mer enn gjerne tenkt meg å ha kurs der! Send meg gjerne forslag på Facebook eller mail om steder 🙂 Ha en fin dag alle sammen!

3 Comments

  1. kjersti aarum tlf 90477837 says

    jeg er med ,har ikke prøvd Angel Feather Icing ,men må kjøpe meg en håndmixer litt fort den ser bare såååååååå deilig ut!!!!!!!
    Jeg er med ❤
    Ha en fin kveld
    venter spent på pakken jeg vant og på elvisarkene + kjeksen ,kansedu kan sende alt i en pakke???????????
    Klem 🙂
    kjempefin blogg ASS

    Like

Leave a Reply to kjersti aarum tlf 90477837 Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s