Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Birds Nest Brownies :)

Brownies med inspirasjon til påske 🙂

I går fikk vi besøk av søsteren min og min mor 🙂 Helgen som var bakte jeg kaker til så mange andre at det ble ikke noe særlig baking til oss selv. Derfor vispet jeg rask sammen en nydelig brownie når vi fikk besøk i går.

Å røre alt sammen tar ca 10 min og så skal den steke i 25 min. Servers mens den fortsatt er litt lunken og “seig”.

Du trenger dette:

– 125 g smør
– 200 g sukker
– 150 g lys sjokolade
– 2 store egg
– 100 g mel
– 1/2 ts bakepulver
– 30 g kakao
– litt valnøtter
– kokosmasse

Sett ovnen på 170 C.

Smelt smøret i en kjele og rør inn sukkeret. Rør til det er oppløst. Hakk sjokoladen i biter og rør denne inn. La dette stå og kjøle seg ned noen minutter før du visper eggene inn. Sikt inn det tørre og rør til du har en glatt og fin røre.

Knus valnøttene lett for hånd og rør disse inn med en slikkepott e.l.

Fyll røren i en middels stor brownie form og dryss over kokosmasse.

Stek i ca 25 min. La kaken stå i formen i 5 min etter at den er tatt ut av ovnen.

Sett den på et brett og ha den i frysen eller kjøleskapet ca 10 min. Nå er den klar til servering 🙂 Hvis du ikke skjærer den i terninger holder den seg bedre 🙂

Se så safrig den er inni!

Jeg lagde denne kaken me litt inspirasjon til påske 🙂 Derfor lagde jeg et lite “fuglerede” oppå den. Det gjør du ved å smelte noen ss sukker og så helle dette ut på bakepapir i tynne streker som du bygger rede av når de har størknet.

Fine og gode påskeegg til både pynt og til godteri får du tak i på Amundsen Spesial 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s