Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Vintage oppskrift: Gullkake

“Gullkake” eller eggeplomme kake om du vil er en lett og luftig kake. Kaken er lett å lage og kan også brukes som bunn i bløtkaker om en vil. Denne kaken kan serveres enkelt med kun litt melisdryss på eller med pisket kremfløte.

Gullkake med melisdryss.

Oppskriften er opprinnelig en gammel oppskrift som jeg har modernisert litt og tilsatt ekte vanilje i. Her kommer oppskriften…

Sett ovnen på 160 C.
Finn frem en form på ca 1 liter, eller rund form på 22 cm.

Du trenger: 125 g smør, 125 g sukker, 6 eggeplommer, frøene fra en vaniljestang, 2 dl fløte, 175 g hvetemel og 1,5 ts bakepulver.

Smør formen med smeltet smør eller bakefett. Pisk eggedosis av halvparten av sukkeret og eggeplommene. Tilsett resten av sukkeret og smøret og pisk dette godt. Bland inn vaniljefrøene i smørblandingen. Pisk fløten halvstiv i en annen bolle. Bland inn fløten med smørblandingen.  Bland bakepulver inn i melet. Vend inn melet sammen med det andre og pisk dette luftig.

Jeg brukte en stor hjerteform i silikon fra Ikea.

Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ca 35-40 min.

Dryss melis over eller pynt med kremfløte når kaken er kald.

Jeg serverte min kake sammen med rørte jordbær 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s