Cupcakes, Oppskrifter
Leave a Comment

Fantastiske Julecupcakes :)

Da vi var med på Julemarked her i Haugesund utviklet vi en helt spesiel julecupcake. Denne cupcaken har jeg holdt oppskrifen hemmelig på en stund, men nå skal den endelig deles 🙂 Cupcaken er saftig og god og inneholder bl.a. dadler, kanel, ingefær og kardemomme. Vi prøvde den ut med ulike frostinger og fant ut at kremost frosting var det som ble best. Her kommer iallefall oppskriften på Julecupcakes 🙂

Julecupcake

Sett ovnen på 175 C.

Til «Julecupcakes» trenger du:
120 g smeltet smør
3 egg
250 g brunt sukker
1,5 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
250 g mel
2 ts natron
1 klype salt
1,5 dl kulturmelk
6-7 store hakkede dadler

Smelt smøret først og sett dette til sides. Pisk opp egg og sukker til eggedosis. Ha i krydderet sammen med smøret mens du har mikseren på lav hastighet. Bland sammen mel, natron og salt i en bolle og ha dette i vekselvis med melken. Miks til du har en glatt og fin røre. Rør inn dadler som du har skjært i små biter for hånd.

Fyll formene 2/3 fulle og stek i ca 20 min. Disse cupcakene blir ikke så store på toppen, men de er utrolig saftige!

Julecupcakes er en av favorittene her i huset og med litt syrlig kremostfrosting på så er den helt perfekt! Holder seg i 4-5 dager om man bare oppbevarer dem i en boks litt kjølig. Husk at kaker er best når de er romtempererte 🙂 Ha en fin jul alle sammen! I kveld trekkes vinneren av siste give-away 🙂 Det eneste du trenger å gjøre er å trykke “like” under bildet på Facebook 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s