Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Konfekt Brownies

Nå nærmer det seg virkelig jul! På julaften finner du både pinnekjøtt, riskrem og karamell pudding her hos oss. Men i førjulstiden er det også godt å kose seg med noe ekstra godt. Vi liker veldig godt brownies her i huset og jeg har lagd en helt nydelig konfekt brownie. Denne kaken har masse, masse, sjokoladebiter i seg og store biter av valnøtter. Kaken er god til både en kopp varm kaffe eller som dessert til et godt måltid. Og det beste av alt er at den har god holdbarhet, selv etter 4-5 dager er den fortsatt saftig og god på smak.

Slik ser kaken ut inni... Mmmm!

Brownies er lett og lage og du trenger ikke en gang og finne fram mikseren.

Sett ovnen på 170 C.

I en kjele smelter du 150 g smør, rør inn 300 g sukker sammen med 5 ss kakao.
La dette stå og kjøle seg ned litt.Ta så fram 3 egg og pisk inn ett og ett egg lett. I en bolle blander du sammen 150 g mel og 2 ts vaniljesukker. Visp dette inn sammen med det andre. til slutt rører du inn 100 g sjokoladedråper og en god hånd og to med valnøtter.

Bruk litt matfett eller smør formen lett før du heller i røren.

La brownie kaken steke i ca 30 min. Den skal fortsatt være litt “bløt” inni når du tar den ut.

Jeg brukte to silikonformer som jeg har kjøpt på IKEA, en stor og en liten.

Den lille kaken venter bare på og bli spist 🙂

Små konfekt brownie stykker klar til og nytes 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s