Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Havreflarn m/ sjokolade

Ferdig stekte havreflarn med sjokoladebiter.

I går hadde vi litt fri etter Julemarked og jeg fikk bakt enda en sort til jul 🙂 Havreflarn med sjokolade er en favoritt som jeg prøvde meg første gang på i fjor. Havreflarnene er seige og gode fordi det er litt sirup i dem. De flyet fint utover når du steker dem og blir store og fine selv med bare en teskje med deig. Lett å lage og du trenger ikke å bruke mikser om du ikke har.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180C. Legg klar stekeplater med bakepapir.

Miks sammen: 100 g smør og 200 g sukker. Miks dette hvitt. Ha i 200 g havregryn, 2 ss lys sirup, 150 g mel, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 100 g hakket sjokolade i biter, 4 ss fløte og 5 ss brunt sukker. Miks alt dette sammen til en deig. Nå er første steg ferdig.

Slik ser deigen ut når den er ferdig.

Lag små kuler ved bruk av 2 teskjeer og legg på en plate med bakepapir.

Stek havreflarnene i ovnen i ca 6-7 min (til de er gyldne). La kakene avkjøle på rist.

Gyldne havreflarn etter 6-7 min i ovnen.

I kveld er det cupcake kurs på Trendhuset på Raglamyr. Tema er bl.a. høytid. Gleder meg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s