Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Deilige pizzahorn :)

I går lagde jeg deilige pizzahorn fylt med hjemmelaget fyll og med både cheddar og masse godt krydder i deigen. Disse pizzahornene lager du raskt på en times tid. De smaker godt av krydret fyll og bl.a. oregano og mejram i deigen. Disse hornene er gode og ha på lur i frysen og er et lett mellommåltid eller kveldskos 🙂

Slik lager du pizzahorn…

Begynn først med en grunndeig. Jeg lager en deig med gjær og har i ekstra cheddar og krydder for bedre smak.

Du trenger:
– 1 pakke gjær
– 100 g smeltet smør
– 4 dl lunken melk
– 1 ts salt
– 2 ts kardemomme
– ca 700 g mel
– noen ss olivenolje
– 50 g revet cheddar
– 2 ss “pizzakrydder” (oregano, basilikum, mejram)

Fyll:
– 1 pakke kjøttdeig
– 1 boks hakkede tomater
– 1 halv finhakket løk
– krydder

– en pakke revet ost
– noen skiver ost

Smuldre gjæren i en bolle først. Miks sammen smeltet smør og lunken melk, ha dette i sammen med gjæren når det er fingervarmt. Rør ut gjæren. Miks inn revet cheddar og krydder. Ha salt og kardemomme i sammen med mel og elt dette godt inn. Ha i olivenoljen til slutt og bruk evt litt mel for å “løsne” deigen fra bollen før du setter den til heving.

Deigen skal heve i ca 30 min i vannbad. (Dette gjør du enkelt i vasken med et håndkle e.l. over bollen med deig.)

Deigen klar til heving.

Mens deigen hever lager du pizzafyllet. Det lager du enkelt av en pakke kjøttdeig som du krydrer litt, miks inn 1 boks hakkede tomater og en halv finhakket løk når kjøttdeigen er ferdig stekt. Krydre gjerne litt med “pizzakrydder”. La dette surre litt før du tar det av kokeplaten. Sett dette til side og la det kjøle seg ned.

Slik så min deig ut etter 30 min heving i vannbad.

Sett ovnen på 220 C og la denne varme seg opp. Del deigen i 4 og kjevle ut sirkler som du skjærer opp som en pizza.

Kjevle ut deigen og del den opp i "pizzastykker" som du fyller og ruller sammen.

Ha på pizzafyll og revet ost og rull sammen.

Legg litt ost oppå hvert horn før du steker dem.

Stek hornene i ca 6-7 min eller til du ser at osten er blitt gylden.

La hornene avkjøle på rist.

Ferdig stekte horn 🙂 Nytes lunkne 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s