Cupcakes, Oppskrifter
Leave a Comment

Rose Wine Cupcakes

Denne helgen skal jeg ha nok et kurs i utdrikningslag. Jeg har også fått flere hyggelige oppdrag med “jentekvelder” fremover. Tenkte derfor at en reprise av disse cupcakene ville passe bra i dag 🙂 Høsten er tid for å samles, og hva passer vel bedre til en jentekveld enn rosa cupcakes med deilig rosévin i?

Jeg bruker denne nydelige rosévinen av merket “Riondo Pink”. Den har også litt bobler i seg slik at den bruser litt når du heller den i glasset, nesten som en champagne 🙂

Denne oppskriften gir 24 “vanlige” cupcakes…

Du trenger:

– 150 g mykt smør

– 300 g sukker

– 4 eggehviter

– 1 ts vaniljeekstrakt

– 1 klype salt

– 2 ts bakepulver

– 3 ss Maizena

– 320 g mel

– 1,5 dl lettmelk

– 0,7 dl rosévin

– litt rosa konditorfarge (kan utelates)

Begynn med og piske smør og sukker hvitt. Husk og skrape kantene på bollen. Tilsett så to og to eggehviter. Pisk minst 2 min mellom hver porsjon med eggehviter. Du skal ha en lett og luftig krem før du tilsetter vaniljeekstrakt.

Slik skal blandingen av smør, sukker og eggehviter se ut når den er pisket nok.

Tilsett så vaniljeekstrakt og miks inn dette. Bland alt det tørre sammen og ha i halvparten sammen med halvparten av melken. Miks dette godt sammen og tilsett så resten av det tørre og resten av melken. Når du har fått en jevn og fin røre så tilsetter du rosévinen. Ha i konditorfarge til slutt. Jeg har brukt rosa gelefarge fra Wilton. Rør denne inn og fordel røren i former.

Jeg bruker 1 stor spiseskje med røre i hver form. Evt. en stor iskremskje.

Stek cupcakene i ca 18 min i forvarmet ovn på 175C. La cupcakene avkjøle på rist.

Før cupcakene frostes dypper jeg dem litt i mer rosévin. Dypper bare toppen så vidt nedi.

Frostingen lager du enkelt av smør, rosévin og melis.

Bruk 100g smør, ca 0,2 dl rosévin og 450 g melis. Miks sammen smør og rosévin først og tilsett så melis til du har en lett og luftig krem. Også her har jeg hatt i litt rosa konditorfarge. Jeg har brukt en Wilton 2D tip til og lage “ruffles” med.

 Jeg dekorerte noen med perler og roser 🙂 Rosa cupcakes, med rosa frosting, og rosa roser som er laget med rosévin 🙂

 “Ruffles” lages når man holder sprøyteposen rett opp og ned over cupcakene og beveger den litt i sikk sakk mens man jobber seg oppover i en sirkel.

 Dette er de perfekte cupcakes til en jentekveld 😉 Ha en fin lørdag alle sammen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s